Cultuurboulevard in Aziatishe sferen

Cultuurboulevard in Aziatishe sferen zal plaatsvinden op 9 maart 2014 van 14:00 tot 17:00 uur in Drachten. Tijdens het evenement is de bibliotheek gewoon open voor alle bezoekers. Iedereen kan gratis naar binnen en ook de workshops zijn gratis!

Waar wil je meer over weten?

Cultuurboulevard Lente - Drachten

Wat is cultuurboulevard in Aziatishe sferen?

Zondag 9 maart 2014 organiseert Boeren Anime Gilde Groningen En Regio samen met Bibliotheek Drachten in een themamiddag met als thema Japan. De middag zal voornamelijk draaien om de hedendaagse Japanse popcultuur, zoals anime, manga en games. De bezoekers worden dus ook van harte uitgenodigd om in cosplay te komen.

Waar is het?

Cultuurboulevard in Aziatishe sferen zal plaatsvinden in Bibliotheek Drachten.
Museumplein 1
9203 DD Drachten

Locatie van de cultuurboulevard op Google Maps
Locatie van cultuurboulevard - Drachten

Programma

Onder voorbehoud! Meer informatie over hoe laat de workshops starten volgt zodra deze beschikbaar is.
Wil je op de hoogte gehouden worden van al het nieuws? Meld je dan aan als deelnemer op het Facebook-event.

Cosplay wedstrijd

Als je in kostuum naar de cultuurboulevard komt maak je kans om een prijs te winnen! De jury zal alle cosplayers aanspreken en in de categorieën leukste cosplay, meest gedetailleerde cosplay en best gemaakte cosplay een winnaar uitkiezen. Heb je geen zelfgemaakte cosplay, maar kun je het personage wel heel goed na doen terwijl je met de jury spreekt? Dan maakt je kans op de prijs voor leukste cosplay te winnen! In de andere twee categorieën moet de cosplay wel zelf gemaakt zijn. Aan het einde van de middag worden de prijzen uitgedeeld.

Kleine gamesroom

Op animeconventies is er altijd ééntje aanwezig, een gamesroom natuurlijk! Aangezien er maar beperkte ruimte is, zullen er drie typisch Japanse multiplayer games gespeeld kunnen worden.

Één van de Japanse retro games die tijdens Cultuurboulevard in Aziatische sferen te spelen zal zijn is KiKi KaiKai: Nazo no Kuro Manto, buiten Japan ook wel bekend als Pocky & Rocky. KiKi KaiKai is een spel voor de Super Nintendo uit 1992. In deze super Japanse arcade-style shooter game gaan een jonge Miko genaamd Pocky en een Tanuki genaamd Rocky samen de door een toverspreuk wild geworden youkai te lijf. Het is een multiplayer, dus nodig je vrienden uit om samen te spelen!

De tweede game die we aan kunnen kondigen is Pop'n Twinbee voor de Super Nintendo uit 1993. In de game bestuur je Twinbee en Winbee die de wereld moeten redden van Dr. Mardock, een geleerde die gek is geworden toen hij zijn hoofd stootte, en nu de wereld wil beheersen! Versla alle gekke uitvindingen van Dr. Murdock en red de wereld in deze gekke maar schattige ogende shoot-'em up!

Het derde en laatste spel dat aanwezig zal zijn in de gameroom is Taiko no Tatsujin! Taiko no Tatsujin is een ritme spel dat lijkt op Guitar Hero, maar dan met traditionele Japanse Taiko drums. De liedjes waar je op mee kan drummen zijn onder andere moderne Japanse pop-muziek en anime intro liedjes. En vergeet de supser schattige mascotte niet!

Naast de tv console games kun je natuurlijkook je 3DS meenemen om mensen te streetpassen. En in de gameroom zal een lijst hangen waar je je 3DS vriendcode op kunt schrijven, en die van anderen toe kunt voegen!

Tekenwedstrijd met als thema "lente"

Je kunt tijdens de cultuurboulevard een tekening maken in de tekenhoek. Kijk voor de regels op de uitleg formulieren op de tafels. Als je klaar bent lever je je tekening in bij Petra van Berkum, of in de daarvoor bestemde bak. Achteraf zullen wij dan de mooiste tekening selecteren, en de tekenaar daarvan zal een prijsje thuisgestuurd krijgen.

Workshop manga-tekenen voor beginners

Petra van Berkum zal een korte uitleg geven over manga-tekenen. Vervolgens mag je het zelf proberen om te tekenen en kun je haar vragen stellen.

Aikido demonstratie

Leden van Stichting Aikikai Aikido Noord Nederland uit Drachten komen een demonstratie geven van de Japanse vechtsport Aikido.

Lucky Stars workshop

Marjet van mostcutest.nl zal je leren hoe je schattige kleine origami sterretjes kunt maken.

Strijkkralen workshop

Miranda van SuGoi~!Cos. geeft een workshop 8-bit strijkkralen accessoires maken.

Dealerpleintje

Er zijn natuurlijk ook dingen te koop! Onder andere mostcutest.nl, Special Edition, Fancy Manga en BAGGER zelf zullen een kraampje hebben in de bibliotheek.