Over Boeren Anime Gilde Groningen En Regio

BAGGER is ten eerste opgericht als een 'probleemoplossing'. Veel animefans die in de Noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe wonen kampen met het probleem dat alle forum-meetings, conventies en overige events vaak in het westen of het zuiden van het land worden gehouden. Lang niet iedereen wil of kan daar altijd maar naar toe reizen! En zodra iemand een meet voorstelt die in het Noorden wordt gehouden is het veel te ver en wil niemand er heen reizen.

Daarom: BAGGER! Een animeclub die zijn meets in het Noorden/vanuit het Noorden organiseert, zodat wij Noordelijke animefans ook eens meets konden bezoeken.

En om de misverstanden meteen uit de wereld te helpen: BAGGER is er ook voor mensen die níet in het Noorden wonen. Al woon je in Zuid-Afrika.

Lotje, onze mascotte

Onze mascotte heet Lotje (2) en is ontworpen door Nina aka Gummibärchen. Het is een boeren-otaku meisje met sproetjes en rood haar. We hebben gekozen voor dit boeren imago (ook terug te vinden in de naam) omdat er zo op een grappige manier spot wordt gedreven met de al te bekende vooroordelen over het Noorden, dat hier niets is te doen en dat iedereen hier boer is.

De geüpdate versie van Lotje is ontworpen door Natalie Man. De Cosplay Galaposter 2009 is ontworpen door Talisa Orens. Voor de Cosplay Galaposter van 2011 heeft Linda Beving invulling gegeven aan een tekening gemaakt door Sylvia Strijk, die op BAGGERfest (14 februari 2009) de Lotje-tekenwedstrijd heeft gewonnen. Lotje en boerderijbeestjes van de nieuwe huisstijl zijn ontworpen door ons lid Rinoir.

Meetings & events

Je kunt je aanmelden bij het forum. Daar worden alle evenementen en meets aangekondigd, en daar kun je je er ook voor opgeven, m.u.v. het cosplay gala en het kerstdiner. Die hebben een eigen site met opgaveformulier.

Op deze website kun je ook de agenda vinden. Hier staan onze evenementen én relevante evenementen van andere organisaties aangekondigd. Vaak worden er groepsberichten op het forum rondgestuurd om mensen op de hoogte te houden.

- Veel plezier bij BAGGER -